BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

Ωδη στα αρχαια ελληνικα θα απαγγειλει ο δημαρχος του Λονδινου

Μία Ολυμπιακή Ωδή, γραμμένη στα αρχαία ελληνικά από τον ακαδημαϊκό Αρμάν Ντ΄ Ανγκούρ, θα απαγγείλει ο δήμαρχος του Λονδίνου στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αυτό θα συμβεί στη διάρκεια του επίσημου γκαλά, αύριο, στη βρετανική πρωτεύουσα, εν όψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει ακολουθήσει κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και γνωρίζει αρχαία ελληνικά, θα απαγγείλει ενώπιον των επισήμων της ΔΟΕ την Ωδή, την οποία συνέθεσε ο Ντ΄ Ανγκούρ, ακολουθώντας το μοτίβο των ποιημάτων του Πινδάρου.

Στους στίχους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Γιουσέιν Μπολτ, του (επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και παλιού Ολυμπιονίκη) Σεμπάστιαν Κόε, αλλά και του ίδιου του Μπόρις Τζόνσον. Ο δήμαρχος του Λονδίνου θα απαγγείλει στη συνέχεια και στα αγγλικά το ποίημα του Ντ΄ Ανγκούρ, ο οποίος είχε συνθέσει μία Ολυμπιακή Ωδή και για τους Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

thebest.gr



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Ωδη στα αρχαια ελληνικα θα απαγγειλει ο δημαρχος του Λονδινου