BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

Συμπληρωση 38 χρονων απο την αποκατασταση της Δημοκρατιας

Σήμερα, Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, συμπληρώνονται 38 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η επέτειος βρίσκει τη χώρα εν μέσω κρίσης - όχι μόνο οικονομικής. Η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι «για λόγους οικονομίας» και «ανάγκη περισυλλογής» δεν θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο κι αντ' αυτού ο Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει τον αγώνα των αντιστασιακών με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Σήμερα η δημοκρατία μας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού. Παρ' όλες τις αδυναμίες που έχει δείξει ιστορικά η δημοκρατία δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης».

Ο Κάρολος Παπούλιας εξαίρει τη στάση ζωής των αντιστασιακών, η οποία αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, ειδικά για την νέα γενιά που πληρώνει μία κρίση, στη δημιουργία της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή, όπως σημειώνει στο μήνυμά του.

Παράλληλα, στο μήνυμά του θέτει το ερώτημα «πώς φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτό τον τραυματικό τρόπο, πώς θα βγούμε από το τέλμα» και τονίζει ότι απαντήσεις υπάρχουν «αρκεί να αναζητηθούν και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «στην ακρωτηριασμένη Κύπρο, που 38 χρόνια μετά την καταδικαστέα τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη και υπογραμμίζει: «Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα και την προσπάθεια. Καλούμε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να πέσει το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη».
Στο χώρο των βασανιστηρίων βρέθηκαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) κι έστειλαν το μήνυμα ότι «οι προσδοκίες και τα οράματα του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα».

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Νίκος Τριανταφύλλου τόνισε στην ομιλία του: «Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, να τιμήσουμε το λαό μας που καθολικά αντιστάθηκε στη χούντα.

»Να παραδειγματίσουμε τους νέους, να συμπαρασταθούμε στους αγώνες τους, να τους ενισχύσουμε την πεποίθηση πως ο τροχός της ιστορίας γυρίζει με αγώνες και θυσίες. Να τους δείξουμε πως η κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις, να τους πείσουμε πως χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ.

»Σήμερα 38 χρόνια από την πτώση της χούντας γίνεται ξεκάθαρο πως οι προσδοκίες και τα οράματα των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα».

Με αφορμή την επέτειο, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία.



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Συμπληρωση 38 χρονων απο την αποκατασταση της Δημοκρατιας