BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

Στην πραγματικοτητα ο Μπατμαν θα εσπαγε τα μουτρα του!

    Τέσσερις τελειόφοιτοι του τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, στην Αγγλία, συνδύασαν την αγάπη τους για τα κόμικ με τις επιστημονικές τους εργασίες, για να διαπιστώσουν ότι τα κόμικ και η πραγματικότητα απέχουν πολύ στην πράξη.
Ενόψει της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Μπάτμαν, με τίτλο Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή, ολοκλήρωσαν και κατέθεσαν την μελέτη τους για τις δυνατότητες πτήσεις που παρέχει στον μασκοφόρο ήρωα η μπέρτα του, που έχει μορφή φτερών νυχτερίδας, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Τροχιά ενός Μπάτμαν που πέφτει».

Ενας άνδρας με τον σωματότυπο του Μπρους Γουέιν και τον αντίστοιχο εξοπλισμό θα μπορούσε πράγματι να «πετάξει» κατά την κάθοδό του από ψηλά σημεία προς το έδαφος, απέδειξαν οι λεπτομερείς υπολογισμοί των νεαρών. Με σημείο εκκίνησης ένα κτίριο ύψους 150 μέτρων, τα «φτερά» του Μπάτμαν, με πλάτος πέντε μέτρα, θα του εξασφάλιζαν μία πτήση μήκους περίπου 350 μέτρων. Υπάρχει όμως ένα «μικρό» πρόβλημα: η προσγείωση...

«Εάν ο Μπάτμαν θέλει να επιζήσει από την πτήση, είναι απαραίτητο να πάρει μεγαλύτερη μπέρτα ... ή αν θέλει να διατηρήσει αυτό το στυλ, ίσως θα έπρεπε να εξετάσει την ενσωμάτωση κάποιου τύπου ενεργής προώθησης, όπως οι κινητήρες τζετ, για να μπορεί να παραμείνει στον αέρα», σχολιάζει ο 22χρονος Ντέιβιντ Μάρσαλ.

Χωρίς αυτά, στο τέλος της «πτήσης» του θα έχει αναπτύξει ταχύτητα 109 χλμ./ώρα, την οποία τα «φτερά» του δεν θα μπορέσουν να μειώσουν κάτω από τα 80 χλμ./ώρα πριν την σύγκρουση με το έδαφος...

e-go.gr



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Στην πραγματικοτητα ο Μπατμαν θα εσπαγε τα μουτρα του!