BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

Ισπανια και Ελλαδα γκρεμιζουν τα Χρηματιστηρια – Στο κοκκινο ολες οι αγορες

Κάτω από τις 600 μονάδες με πολύ μεγάλη μείωση (6,73% στις 14.00) κινείται ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τεράστιες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές που έφτασαν να χάνουν 9,16%. Την ίδια ώρα στο κόκκινο βρίσκονται όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Αιτία της πτώσης είναι το πολιτικό και οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα και Ισπανία, με την ελληνική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να δώσει μάχη για να πείσει την Τρόικα που έρχεται αύριο, και την ισπανική να βλέπει την μία μετά την άλλη τις Περιφέρειες της χώρας της Ιβηρικής να χρεοκοπούν.

Όσον αφορά την Ελλάδα, εντείνονται μέρα με τη μέρα οι πληροφορίες για αδιέξοδο στο σχέδιο της κυβέρνησης για επιμήκυνση του προγράμματος σταθεροποίησης. Η Τρόικα φέρεται αποφασισμένη να ζητήσει πλήρη τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και σκληρά μέτρα, ακόμα και οριζόντιες περικοπές, για να βρεθούν τα 11,5 δισ. που έχει δεσμευθεί η χώρα ότι θα περικόψει τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα, οι εταίροι αποκλείουν την επιμήκυνση και το ΔΝΤ δηλώνει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσει τη δανειοδότηση της χώρας. Το χρηματίστηριο σήμερα κατέρρευσε στις 586 μονάδες (στις 14.00) με πτώση 6,85% και τις μεγαλύτερες απώλειες στις τράπεζες που έχαναν περίπου 9%.

Αρνητικό ρεκόρ για τα ισπανικά ομόλογα

Αντίστοιχη είναι όμως η κατάσταση στην Ισπανία με τα ισπανικά δεκαετή ομόλογα να φτάνουν σε νέο ρεκόρ απόδοσης 7,5%, εντείνοντας τους φόβους ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης θα χρειαστεί ένα πλήρες πακέτο διάσωσης. Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών, Λουίς ντε Γκουίντος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χρειαστεί πακέτο διάσωσης όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, και η Πορτογαλία, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι καθώς όλο και περισσότερες περιφέρειες ζητούν χρηματοδότηση, θα είναι πολύ δύσκολο για τη χώρα να συνεχίσει να βρίσκει φτηνό χρήμα.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι έπεσε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ενώ για δεύτερο τρίμηνο, το ισπανικό ΑΕΠ μειώθηκε, βυθίζοντας σε μεγαλύτερη ύφεση τη χώρα όπου ένας στους τέσσερις ισπανούς είναι άνεργος.

Στις 14.30, το ισπανικό χρηματιστήριο (IBEX35) έπεφτε κατά 3,74% στις 6.012 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο FTSE 100 βρισκόταν  στο -1,76%, ο DΑΧ στο -1,65%, ο CAC 40 στο -2,06% και ο EURO STOXX 50 στο -2,10%.

iefimerida.gr



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Ισπανια και Ελλαδα γκρεμιζουν τα Χρηματιστηρια – Στο κοκκινο ολες οι αγορες