BREAKING NEWS

Followers

Search

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΤΜ

Αγανάκτηση και πανικός. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν τις πρώτες αντιδράσεις στην Κύπρο μετά τη συμφωνία της Λευκωσίας με την Ευρωζώνη για το κυπριακό μνημόνιο. Η είδηση περί φορολόγησης -έστω εφάπαξ- των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες οδήγησε μαζικά Κύπριους πολίτες στα ATM και στα «Συνεργατικά Ταμιευτήρια» (που λειτουργούν το Σάββατο), προκειμένου να αποσύρουν καταθέσεις.

Εκεί, ωστόσο, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: οι σχετικές ρυθμίσεις είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία και σε κάθε ανάληψη είχε υπολογιστεί η σχετική ποσοστιαία κατακράτηση του λεγόμενου φόρου αλληλεγγύης. Άλλα δίκτυα ήταν απλώς παγωμένα. Περί τις 10.00 τα ΑΤΜ στην Κύπρο δεν λειτουργούσαν, γεγονός που επέτεινε τον πανικό και την ανασφάλεια των καταθετών. Αργότερα και γύρω στο μεσημέρι έγινε γνωστό πως τα ΑΤΜ θα λειτουργήσουν στο νησί, αλλά μόνο για αναλήψεις έως 600 ευρώ.

Σήμερα στις 14.30 επρόκειτο να συνεδριάσει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο στη Λευκωσία, ωστόσο θα καθυστερήσει, καθώς ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχασε την πτήση του από τις Βρυξέλλες και θα φτάσει αργότερα στη Μεγαλόνησο. Έχει προγραμματιστεί πάντως για τις 23.00 σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στη Λευκωσία.

Επιπλέον, εντός του τριημέρου αναμένεται να συγκληθεί η κυπριακή Βουλή προκειμένου να επικυρώσει ή να απορρίψει τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Βρυξελλών για το μνημόνιο.Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου επιστρέφει εσπευσμένως στη Λευκωσία προκειμένου να προεδρεύσει της έκτακτης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου που καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία στο Eurogroup.

 zougla.gr



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΤΜ