BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

Επεμβαση ΜΑΤ-εισαγγελεα στη Χαλυβουργια τη νυχτα!

Περίπου 10 εργαζόμενοι που είχαν βάρδια στην περιφρούρηση της απεργίας έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ.

6 κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου.

http://vathikokkino.com

Με τα ΜΑΤ "άνοιξε¨η Ελληνική Χαλυβουργία

Στις 5.30 τα ξημερώματα μετά από 9 μήνες απεργίας, με εντολή εισαγγελέα και επέμβαση αστυνομικής δύναμης, άνοιξε η πύλη της μονάδας Ασπροπύργου της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, έγιναν επεισόδια με συγκεντρωμένους, έξω από την πύλη της μονάδας, επικεφαλής των οποίων ήταν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Σιφωνιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στο κεφάλι ο διευθυντής προσωπικού της μονάδας Α.Σ., ο οποίος πάντως παραμένει μέσα στο χώρο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο αναφέρουν ότι συνάδελφοί τους που επιθυμούν να εργασθούν, δέχονται επιθέσεις από διαδηλωτές που βρίσκονται στην είσοδο.

Τις τελευταίες ημέρες οι διαβουλεύσεις που είχαν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο, και η διεύθυνση της εταιρείας δεχόταν πιέσεις να μην προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για ομαδικές απολύσεις και την αναστολή της λειτουργίας της μονάδας Ασπροπύργου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ η ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των αγωνιστών απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι απεργούν επί εννέα μήνες διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που μεθοδεύει η διοίκηση της εταιρείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων στο Δημόσιο, απαιτεί από τη Συγκυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των απεργών, που είναι προβλήματα όλης της εργατικής τάξης στη χώρα μας».

ΚΚΕ: Απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας Σαμαράς-κυβέρνηση

Ευθεία επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και πυρά εναντίον του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Ελληνική Χαλυβουργία. Οργίλη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στην πλήρη κάλυψη που έδωσε - με μήνυμά του μέσω διαρροών- ο κ. Σαμαράς στην επιλογή να ανοίξει με κάθε τρόπο το εργοστάσιο, ακόμα και αν υπήρχε σύγκρουση με τους απεργούς χαλυβουργούς.

Ο Περισσός διατυπώνει την άποψη ότι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συμβαδίζει με τα εργοδοτικά συμφέροντα , έχοντας γενικότερο στόχο «να χτυπήσει συνολικά το εργατικό κίνημα». Στελέχη του ΚΚΕ διατυπώνουν σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους ότι επιδιώκεται να φρεναριστούν οι αγώνες των εργαζομένων, και παράλληλα με «συκοφαντίες» να κάνουν το «άσπρο μαύρο», ενοχοποιώντας τους εργάτες ότι φταίνε για την κρίση, την ανεργία, τις απολύσεις, τα λουκέτα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά - «το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και πρέπει η κυβέρνηση να το υπερασπιστεί με κάθε τρόπο», φέρεται να έχει δηλώσει - , απάντησε:

«Η δήλωση του πρωθυπουργού για την Χαλυβουργία επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης. Τα περί ''του δικαιώματος στην εργασία'' που δήθεν υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι φύκια που πουλάει για μεταξωτές κορδέλες. Τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπερασπίζεται για να τσακίσει τους εργάτες, να υποταχθούν στις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις με μισθούς - επιδόματα πείνας».

Ήδη, από ημέρες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα είχε καλέσει και τα άλλα κόμματα να ενεργοποιηθούν για να στηρίξουν τον αγώνα των Χαλυβουργών και να ενισχύσουν την προσπάθειά τους να υπάρξει λύση και να ανοίξει το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Οι απεργοί της Χαλυβουργίας είχαν καταγγείλει εκστρατεία συκοφάντησης η οποία συνδέει τον 9μηνο αγώνα τους με την απειλή για λουκέτο και είχαν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο υπουργείο Εργασίας για εξεύρεση λύσης ώστε να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Μάλιστα, επέρριψαν ευθύνες στην εργοδοσία για αδιαλλαξία, όπως έλεγαν, με δεδομένο, ότι είχαν προτείνει ως άμεση λύση την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων , και σταδιακά των υπολοίπων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς στο μεταξύ η εταιρεία να προχωρήσει σε καμία νέα πρόσληψη.

Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων είχε οργανώσει το βράδυ της Τρίτης (17.7.2012) συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας , στην οποία παρευρέθηκαν σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, πλήθος κόσμου και συνδικάτα από διάφορους εργασιακούς, αλλά και πολιτικούς, χώρους.

Αυτή τη φορά, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις, την Παρασκευή (20.7.2012) το σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ασπρόπυργο. Ήδη έχει ανταποκριθεί το ΠΑΜΕ αλλά και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ που καλούν όλους τους εργαζόμενους να μετέχουν στη συγκέντρωση στη Γέφυρα του Ασπρόπυργου στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής.

ΣΥΡΙΖΑ: Βίαιη η εισβολή των ΜΑΤ στην Ελληνική Χαλυβουργία

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας

ΣΥΡΙΖΑ: Βίαιη η εισβολή των ΜΑΤ στην Ελληνική Χαλυβουργία

Αυτή η κίνηση, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

Στην σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη επιλέγει τον δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει, όταν διεκδικεί και αγωνίζεται.

'Αλλωστε, προσθέτει, η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
www.epikaira.g

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
«Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Άφησε αιχμές για το ΚΚΕ, χωρίς να το κατονομάζουν, προσθέτοντας πως «πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις με τη συμπεριφορά τους να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας».
http://www.matrix24.gr/



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Επεμβαση ΜΑΤ-εισαγγελεα στη Χαλυβουργια τη νυχτα!