BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

Kim Dotcom vs. Obama: Ο πολεμος για το ιντερνετ εχει αρχισει

Ο αυτοαποκαλούμενος «μαχητής της ελευθερίας του κυβερνοχώρου», Kim Dotcom, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μέσω του νέου του βιντεοκλίπ, που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Περισσότεροι από 600.000 χρήστες έχουν δει το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Mr. President» το τελευταίο τριήμερο, στο οποίο ο Γερμανός, Κιμ Σμιτς, ιδρυτής του Megaupload.com επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου του διαδικτύου.

«Τι έγινε με την ελευθερία του λόγου, κύριε Πρόεδρε; Τι απέγινε η Αλλαγή, Κύριε Πρόεδρε;» αναφέρει μεταξύ άλλων στους στίχους ο Κιμ, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του έτους στη Νέα Ζηλανδία, κατηγορούμενος για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

« Ο πόλεμος για το ίντερνετ έχει αρχίσει. Το Χόλιγουντ ελέγχει την πολιτική. Η Κυβέρνηση σκοτώνει την καινοτομία. Μην τους αφήσετε να ξεφύγουν έτσι» τονίζει ο Kim Dotcom, ο οποίος παρομοιάζει τον εαυτό του με τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Έχω ένα όνειρο, όπως ο Δρ. Κινγκ. Ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε».

Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την ανάγκη προάσπισης της ελευθερίας στο διαδίκτυο, ο Γερμανός ακτιβιστής τραγουδάει «Ας μαζευτούμε, ας ενωθούμε όλοι, αλλιώς θα κάνουν ότι γουστάρουν».

Δημήτρης Περάκης
http://exelixeis.gr



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Kim Dotcom vs. Obama: Ο πολεμος για το ιντερνετ εχει αρχισει