BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

ΠΓΔΜ: Το ζητημα της ονομασιας θα συζητηθει στις συναντησεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ με την ηγεσια της χωρας

Η ηγεσία της ΠΓΔΜ, κατά τις συναντήσεις που θα έχει με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, θα επαναλάβει «την εποικοδομητική στάση της χώρας και την αποφασιστικότητα της για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας»,αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σχετικά με την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν στην ΠΓΔΜ.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μπαν Κι Μουν θα συνοδεύεται από τον ειδικό διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, θεωρείται ως επιβεβαίωση της σημασίας που αποδίδεται από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στην άμεση διευθέτηση του θέματος και στην ανάγκη να βρεθεί τρόπος να επιταχυνθεί η διαδικασία», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι κατά τις συναντήσεις που θα έχει η ηγεσία της ΠΓΔΜ με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για πολλά τρέχοντα θέματα από την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ στις 24 και 25 Ιουλίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ο Μπαν Κι Μουν στην επίσκεψή του αυτή στην ΠΓΔΜ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ θα απευθύνει και ομιλία στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ , κατά την επίσκεψη του στην ΠΓΔΜ, θα συνοδεύεται από τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.
Ο κ.Νίμιτς, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Ιουλίου για να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για τις συνομιλίες που είχε με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.
agelioforos.gr



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “ΠΓΔΜ: Το ζητημα της ονομασιας θα συζητηθει στις συναντησεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ με την ηγεσια της χωρας