BREAKING NEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Followers

Search

Ανω του 30% η μειωση των κρατησεων

Σε πρωτοφανή καθίζηση βρίσκονται τα μεγέθη της τουριστικής βιομηχανίας λόγω της ύφεσης, της μείωσης των εισοδημάτων αλλά και του υψηλού κόστους των διακοπών, με το υπουργείο Τουρισμού και τους ξενοδοχειακούς φορείς να προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές στο τέλος της χρονιάς, ζημιές που ισοδυναμούν με περισσότερα λουκέτα και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Βάσει των στοιχείων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος οι κρατήσεις παρουσιάζουν υστέρηση στον εσωτερικό τουρισμό κατά μέσο όρο 32,5%. Ειδικότερα, μείωση 40% παρουσιάζεται σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κυκλάδες, 25% σε Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία, 20% σε Κρήτη και 15% σε Δωδεκανησα.

Την ίδια ώρα αισθητή μείωση εμφανίζεται στον εσωτερικό τουρισμό, λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, με κύριο χαρακτηριστικό τον περιορισμό των διανυκτερεύσεων.

Ωστόσο, παρά την καθίζηση στην κίνηση, η μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία της Αθήνας, το τελευταίο δίμηνο, δεν είναι αντίστοιχη. Στο Λονδίνο, μπορεί να υπάρχει αύξηση 16% λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά στη Σεβίλη οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 21%, στην Πράγα 18%, στη Γρανάδα 16% και στην Αθήνα μόλις 7%.

Την ίδια ώρα, η αύξηση σε παραδοσιακούς προορισμούς φτάνει ακόμα και το 40%. Ενδεικτικά, στη Μύκονο φτάνει πάνω απο 30%, στη Μήλο στο 41%, στη Σκόπελο 39% και στην περιοχή Χερσόνησος της Κρήτης 34%.

Πάντως, συγκριτικά με το 2011, όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι, υπάρχουν και μειώσεις τιμών σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν κόσμο. Έτσι στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου φτάνουν στο 23%, στη Νάξο στο 38%, στην Κέρκυρα στο 16% και στη Σκόπελο στο 26%.
megatv.com



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Ανω του 30% η μειωση των κρατησεων