BREAKING NEWS

Followers

Search

Στην Fugro οι σεισμικές έρευνες στην Καβάλα

Στην επιλογή της Fugro, η οποία είναι διεθνής εταιρεία εξειδικευμένη στον τομέα της συλλογής και
ερμηνείας σεισμικών δεδομένων με δραστηριότητα σε πενήντα χώρες, προχώρησε η Energean Oil & Gas, που διαχειρίζεται τα πετρέλαια του Κόλπου της Καβάλας, προκειμένου η πρώτη να επαναξιολογήσει σεισμικές έρευνες της περιοχής εκμετάλλευσης του Πρίνου.
Η παραλαβή των σεισμικών του Πρίνου (δύο και τριών διαστάσεων από το 1993 και το 1997 αντίστοιχα) από το ΥΠΕΚΑ ολοκληρώθηκε εντός του προηγούμενου Αυγούστου, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η παραλαβή συμπληρωματικού υλικού, όπως χάρτες κ.α. Η Fugro, σε χρονικό διάστημα 9 έως 13 εβδομάδων, θα προχωρήσει σε επανεπεξεργασία για τη βελτίωση της ποιότητας και επανερμηνείας των σεισμικών δεδομένων, τα οποία η Energean θα αξιοποιήσει για να εκκινήσει επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, στον Κόλπο της Καβάλας.
Η Energean είχε ζητήσει τα συγκεκριμένα δεδομένα από το ΥΠΕΚΑ από τις 25 Ιουνίου του 2009 για να μπορέσει να καθορίσει με ακρίβεια τους νέους στόχους γεώτρησης, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον τρεις. Ενδεικτικά, μόνο από την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης του Πεδίου Εψιλον, η οποία τοποθετείται χρονικά εντός του 2013, ο στόχος της αρχικής ημερήσιας παραγωγής τοποθετείται στα 3.000 βαρέλια ημερησίως.
Σύμβαση
Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος να έρθει στη Βουλή και η εναρμόνιση της σύμβασης για την παρουσία της στον Κόλπο της Καβάλας με τη νέα εθνική νομοθεσία περί υδρογονανθράκων. Επί της ουσίας, θα καταστεί εφικτή η χρονική διεύρυνση της εκμετάλλευσης, καθώς η ισχύουσα άδεια λήγει το 2013. Μέχρι πρόσφατα οι άδειες δίνονταν για πέντε χρόνια, αλλά πλέον με τη νέα εθνική νομοθεσία περί υδρογονανθράκων, δηλαδή με τον ν. 4001/2011, το χρονικό αυτό διάστημα επεκτείνεται στα 25 έτη.
Δημήτρης Διαμαντίδης

imerisia.gr



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Στην Fugro οι σεισμικές έρευνες στην Καβάλα